95 állítás - 2017

A reformáció, melynek mi is örökösei vagyunk, ötszáz esztendeje Luther Márton 95 tételével indult el. Luther így indítja tételeit: "Az igazság kiderítése szeretetétől és igyekezetétől indítva, megvitatásra kerülnek az alábbi tételek". Ez a kérdőív ugyan nem az egyház reformációjának szándékával készült, de ugyanúgy az igazság kiderítésének vágya szülte. A kutatás célja a magyar reformátusságnak a hit néhány alapvető állításához, a kegyesség gyakorlásának történetileg kialakult és újonnan megjelent formáihoz, és a közösség hagyományaihoz való viszonyának vizsgálata.

Kedves Érdeklődő!

Köszönöm, hogy vállalkozott a kérdőív kitöltésére! A következő oldalakon kétféle kérdéssel fog találkozni. A kérdések egyik csoportja a hitvallásokkal, személyes kegyességgel és a református hagyományokkal kapcsolatos. A kérdések másik, kisebb csoportja személyes jellegű, és az Ön életmódjára vonatkozik. Ezekre a kérdésekre azért van szükség, hogy a válaszok alapján meg tudjuk vizsgálni, hogy a Kárpát-medence különböző területein, eltérő körülmények között élő reformátusok vélekedése miben hasonlít, és miben különbözik egymástól. Ezek a kérdések személyes jellegük ellenére sem alkalmasak az Ön személyazonosságának megállapítására, vagyis a kérdőív kitöltése teljesen névtelen.

A kitöltés során két dolgot szeretnénk kérni Öntől:

  • Egyfelől kérjük, hogy lehetőség szerint minden kérdésre adjon választ. Néhány esetben - kivált a személyes kérdéseknél - lehetősége van arra, hogy a "Nem kívánok válaszolni" lehetőség mellett döntsön, de kérjük, vegye figyelembe, hogy ezzel a válaszok értékelhetősége csökken, ami azt is jelenti, hogy Ön is hiába áldozta a kitöltésre az idejét.
  • Másfelől azt kérjük, hogy lehetőleg ne gondolkozzon sokat a válaszokon. A kérdésekre nincsen helyes vagy helytelen válasz. Nem tudására, hanem véleményére vagyunk kíváncsiak!

 

A kérdőív kitöltése megközelítőleg 45 percet vesz igénybe, s ha nem tudja befejezni a kitöltést, később visszatérhet és folytathatja.

50 kérdés van ebben a kérdőívben
Adatvédelmi megjegyzés
Ez a kérdőív névtelen
A kérdőívre adott válaszokkal együtt nem rögzítünk semmiféle azonosító információt a válaszadóról, kivéve, ha kifejezetten erre vonatkozó kérdés szerepel a kérdőívben. Ha azonosító tokent használt ennek a kérdőívnek az eléréséhez, megnyugodhat, hogy ezt a tokent a válaszoktól elkülönítetten kezeljük. A token külön adatbázisban kerül tárolásra, és csak azt jelzi, hogy a felmérés befejeződött ill. még nem fejeződött be. A token semmilyen módon sem kapcsolható össze a kérdőív kérdéseire adott válaszokkal.